Meest gestelde vragen Crematie

Waarom Surinaamse uitvaart?
 

Surinaamse uitvaart helpt gezinnen door moeilijke tijden heen. Dienstverlening, steun en geruststelling zijn het belangrijkst bij ons.

Surinaamse uitvaart Team heeft een uitvaart achtergronden Surinaamse roots dat laat zien dat uitvaarten goedkoper kunnen in Nederland, zonder onnodige kosten, maar wel deskundige begeleiding waar nodig is.

Het personeel Surinaamse uitvaart is een onderdeel van A.G. Multiculturele uitvaart onderneming en is professioneel opgeleid en voldoet aan de hoogste normen. Ons team heeft een uitvaart achtergrond, dus ervaring in opbaren, rituele wassing, verzorgen etc. Wij zorgen dat ons personeel de beste service levert bij elke gelegenheid. Wij verzorgen uitvaarten voor iedereen, alle gezindten en religies ongeacht waar en of men verzekerd is.

Een overledene verdient, in onze ogen, de best mogelijke zorg en met de nabestaanden zullen wij diens wensen zoveel mogelijk respecteren. Alles omtrent de uitvaart is bespreekbaar en de mogelijkheden van uitvoering zijn dan ook onbeperkt. Onze prijsopbouw is transparant en de nabestaanden ontvangen na het eerste gesprek een begroting met de te verwachten kosten.

Wij bieden dienstverlening, steun en geruststelling aan gezinnen wanneer zij het meest nodig hebben. We zijn toegewijd met het helpen van de nabestaanden door de meest moeilijke tijden met de hoogste standaarden van zorg en professionaliteit.

Er is nu nog steeds een grote misverstand als u een uitvaartverzekering heeft bij een groot uitvaartverzekering bedrijf, dat u door deze maatschappijen moet laten uitvoeren.

Waar u ook verzekerd bent, wij nemen de uitvaartverzekering over zonder enige extra kosten.

Geen uitvaartverzekering? Bij ons bent u voordeliger uit voor een uitvaart.

Voor elk budget en passend bij elke persoon regelen we een waardige uitvaart.

Bij ons kunt u ook een betalingsregeling treffen zonder rente!!

 

U mag zelf bepalen bij wie u de uitvaart wilt laten verzorgen. Wij kunnen de afwikkeling regelen zodat u daar geen omkijken naar heeft.

U kunt op ons rekenen dat u een uitvaart krijgt volgens uw wensen van de overledene en uw naasten.

Waar u ook verzekerd bent, u kunt altijd bij ons terecht. Wij zijn werkzaam in heel Nederland.

 

1. Richtlijnen wat te doen bij overlijden en na de crematie.

Voor de uitvaart:

 • -Een arts dient een verklaring van overlijden op te stellen, dit is nodig voor de aangifte bij de burgerlijke stand.
 • -Check of er een uitvaartverzekering is afgesloten en wat er gedekt is.

 •   -Neem contact op met Ons.

 • -Als iemand overlijdt tijdens een reis, bel dan ook de alarmcentrale van de reisverzekering.

 • -Als iemand is overleden door een verkeersongeval, bel dan de autoverzekeraar.

 • -Probeer na te gaan of er een testament en/of donorcodicil is. De overledene kan immers   wensen hebben vastgelegd.

 • -U dient aangifte te doen van het overlijden bij de afdeling Bevolking in de gemeente van overlijden.

 • -Verstuur de rouwkaarten op tijd. TNT Post heeft een speciale Verzendset voor rouwbrieven. De rouwpost wordt dan met extra zorg behandeld. Ook zijn er speciale rouwpostzegels verkrijgbaar.

Na de uitvaart:

 • -Indien de bankrekening(en) geblokkeerd zijn, kunt u bij de notaris een verklaring van erfrecht aanvragen.
 • -Noteer het banksaldo op de overlijdensdatum.
 • -De tenaamstelling van spaarbankboekjes, bankrekening en/of beleggingsrekening die op naam van de overledene staan, dient te worden gewijzigd.
 • -Vraag indien van toepassing de werkgever in geval van een geblokkeerde rekening het salaris op een bankrekening te storten waar u wel bij kunt.
 • -Richt een aanvraag ter verkrijging van een ANW-uitkering (Algemene Nabestaandenwet voor Wezen) aan het districtskantoor van de Sociale Verzekeringsbank, waaronder uw woonplaats ressorteert.
 • -Zend een bericht aan bedrijfspensioenfonds of verzekeringsmaatschappij in verband met de uitkering van het pensioen, etc.
 • -Alle maatschappijen waarbij verzekeringen zijn afgesloten, dienen van het overlijden in kennis te worden gesteld.
 • -Licht de ziektekostenverzekeringsmaatschappij in, omdat de polis(sen) gewijzigd dienen te worden.
 • -Indien er een hypotheek is op een pand, controleer de hypotheekakte of daarin een clausule is opgenomen waarin bepaald is of de hypotheek boetevrij kan worden afgelost.
 • -Bewaar alle rekeningen van de kosten die in verband met het overlijden worden gemaakt; deze kosten zijn voor een deel fiscaal aftrekbaar.
 • -Zeg eventueel abonnementen op.
 • -Trek zo nodig machtigingen tot automatische overschrijvingen in.
 •  -Vraag advies aan een belastingsconsulent betreffende aftrekposten en bijzondere lasten.
 •  -Indien de nabestaande niet voor een verplichte aanslag in aanmerking komt, vraag bij de Inspecteur van de Directe Belastingen een aangiftebiljet T aan, indien u teruggave van loonheffing verwacht.
 • -Als een ouder is overleden: regel zaken zoals voogdij, kinderbijslag, kinderopvang en eventueel gezinshulp en maatschappelijk werk.
 • -Taxeer de boedel en inboedel of laat die taxeren.
 • -Ga na of het mogelijk is verlaging van bepaalde tarieven aan te vragen voor de nabestaande, bijvoorbeeld reinigingsrechten en milieubelasting.
 • -Als alle aanslagen binnen zijn, moet de boedel definitief worden afgewikkeld. Maak daarvoor een afspraak met een notaris.

 

2. Wat is crematie?
 
Crematie is een proces waarbij alle koolstofinhoud uit het lichaam wordt verwijderd door het bloot te stellen aan extreem hoge temperaturen. De warmte verbruikt alle organische materie, waardoor er achtergebleven botfragmenten achterblijven, bekend als "gecremeerde resten" of "assen", die vervolgens worden verwerkt tot fijne deeltjes, worden verpakt en in een urn geplaatst

 

3. Waarom kiezen mensen voor crematie?
 
Crematie is een persoonlijke voorkeur om vele verschillende redenen zoals bezorgdheid om het milieu, religieuze overtuigingen en eenvoud. Met een meer mobiele samenleving waarin gezinnen vaak op grote afstand van elkaar wonen, kan de as door crematie onder gezinsleden worden verdeeld in souvenirs urnen en sieraden, zodat hun geliefde overal bij hen kan zijn, waar ze zich ook bevinden. Een ander voordeel is de grotere flexibiliteit die het biedt bijBegrafenis. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dienst vóór de crematie of een officiële dienst na de crematie op een speciale datum of later in de lente of zomer, wanneer het weer meer geschikt is voor familie en vrienden om samen te komen. Een herdenking receptie kan ook worden gehouden in een uitvaartcentrum of, met goedkeuring, een plaats van speciaal belang voor u of uw dierbaren.

 

4. Staan alle religies crematie toe?
 
De meeste religies laten u kiezen. Canoniek recht staat nu crematie toe voor Rooms-Katholieken; sommige religies, zoals het Hindoeïsme en het Boeddhisme, geven de voorkeur aan crematie; terwijl Islamitische, Grieks-Orthodoxe en Joods-Orthodoxe religies crematie verbieden.

 

5. Wat gebeurt er tijdens het crematieproces?
 
Het crematieproces bestaat uit verschillende stadia die tot 3 uur kunnen duren, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de overledene en het type kist. De uitvaartkist wordt in de crematorium oven geplaatst, waar deze wordt blootgesteld aan intense hitte, waarbij alle substanties worden verbruikt behalve botfragmenten en alle niet-brandbare materialen die voorafgaand aan de crematie niet waren verwijderd, zoals orthopedische metalen van chirurgische implantaten. De gecremeerde resten worden zorgvuldig uit de crematie oven verwijderd. Na een afkoelperiode worden overgebleven metalen of orthopedische implantaten gescheiden van de gecremeerde resten en gerecycled. De botfragmenten worden vervolgens gereduceerd tot fijne deeltjes door een mechanisch proces en geplaatst in een tijdelijke bak of een urn die gekocht is door de familie.

 

6. Hoe wordt gecremeerde as verpakt?
 
Gecremeerde as resten worden in een kartonnen koker geplaatst die wordt geleverd door crematorium in een urn of bak.

 

7. Welke opties zijn er voor urnen?
 
Urnen zijn in een breed scala van stijlen, maten, materialen en prijzen. De meest gekozen urnen zijn gemaakt van hout, brons, marmer, keramiek, glas of biologisch afbreekbare materialen. Crematorium biedt ook een verscheidenheid aan aandenken. Opties die u kunnen helpen om u voortdurend verbonden te voelen met een overledene geliefde. Er kan bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid as worden geplaatst in een souvenir, een sieraad, asbeeld, een kleine aandenken,

 

8. Kan ik mijn eigen urn meenemen?
 
Ja, maar het is raadzaam om deze situatie voorafgaand aan de crematie met onze medewerkers te bespreken. De grootte van de urn zal belangrijk zijn om alle gecremeerde resten te huisvesten. Ook als de urn in een nis wordt geplaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de afmetingen geschikt zijn voor de geselecteerde urn.

 

9. Je hebt crematie gekozen. Wat is het volgende?
 
Je moet beslissen wat er met de as moet gebeuren. 

As kan worden begraven in een graf of geplaatst worden in een nis boven de grond; verspreid in een tuin van de begraafplaats, strooiveld bij de crematoriums of andere plaatsen zoals op zee of op het land in overeenstemming met gemeentes en lokale wetten; Laten inzetten in een gecertificeerde diamant; ingevoegd in een zandloper; glazen gedenkteken; of gelanceerd in de ruimte. Uw opties zijn gevarieerd en worden alleen beperkt door uw verbeeldingskracht. 

Als u op dit moment nog niet klaar bent om een ​​beslissing te nemen over een laatste rustplaats, kunt u het meenemen naar huis..

 

10. Wat is een nis?
 
Een nis is een compartiment dat is ontworpen voor de permanente plaatsing van urnen boven de grond. Een arrangement van nissen wordt een columbarium genoemd, dat zich vaak binnen een mausoleum of kapel bevindt, soms vrijstaand, zowel binnen als buiten, is opgebouwd uit talloze kleine compartimenten (niches). Er zijn verschillende soorten niches, waaronder enkele nissen voor één urn, dubbele nissen voor twee urnen naast elkaar en familieniches voor maximaal vier urnen. Sommige nissen hebben houten, bronzen, graniet of marmeren fronten waarop een inscriptie kan worden geplaatst. Voor een persoonlijker gedenkteken laten niches met glazen front toe dat kleine penningen of afbeeldingen naast de urnen worden geplaatst en zichtbaar blijven.

 

12. Hoe zit het met herdenking?
<
 
Bij de crematie zijn uw opties voor herdenking talrijk en gevarieerd. Herdenking kan service gerelateerd zijn, zoals het eren van iemand in een vorm van een feest waar mensen zich verzamelen om favoriete verhalen, muziek en zelfs een video voorstelling met elkaar te delen, maar het verwijst ook naar een meer permanent gedenkteken zoals een platte, rechtopstaand monument (grafsteen) of niche-inscriptie. Naast andere opties kan herdenking ook zit banken, gedenkplaten en rotsblokken omvatten, die hulde brengen aan de overledene en fungeren als een blijvend record voor toekomstige generaties.

 

13. Kan ik de as op privébezit verspreiden?
 
Ja, met toestemming van de landeigenaar. Verstrooiing op zee is toegestaan. Voor verstrooiing op de grond in de gemeente, neem contact op met gemeente om eventuele beperkingen te controleren. Houd er rekening mee dat verstrooiing buiten een begraafplaats geen permanente herdenking kan bieden, omdat de locatie in de toekomst mogelijk wordt verkocht, opnieuw wordt ontwikkeld of in de toekomst wordt beperkt.

 

14. Welke documenten zijn vereist voordat de crematie plaatsvindt?.
 
We hebben een volledige ingevulde dokters verklaring A en B en een aanvraag voor crematie verlof nodig. Onze medewerkers zorgen voor het verkrijgen van alle benodigde documenten.

 

15. Hoe snel na de dood kan de crematie plaatsvinden?.
 
Omdat crematie een onomkeerbaar proces is en omdat het proces zelf elke mogelijkheid om de exacte doodsoorzaak te bepalen, zal elimineren, vereist de wet dat een lijkschouwer of een medische onderzoeker elke crematie autoriseert en zal de crematie voltooien na het verstrijken van ten minste 48 uur vanaf het moment van overlijden zoals uiteengezet in de Crematie-aanvraag, tenzij schriftelijk anders staat aangegeven door de Executoir of de nabestaanden die de crematie hebben aangevraagd ("Aanvrager voor Crematie"). De crematoriums hebben beveiligde opslagfaciliteiten.

 

16. Zijn traditionele uitvaartdiensten en crematie-diensten anders?.
 
Nee, de crematie beperkt de soorten sevices die u kiest niet. Crematie is geen vervanging voor een begrafenis. Het is gewoon een methode om menselijke resten voor te bereiden voor de laatste rustplaats. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een visitatie- en begrafenisdienst waarbij de kist voor de crematie aanwezig is; een herdenkingsdienst na crematie met of zonder de urn of een begrafenisdienst op het moment van begrafenis. Uw keuzes kunnen zo traditioneel of zo eenvoudig zijn als u wilt.

 

17. Wat als de overledene een medisch implantaat had, zoals een pacemaker, defibrillator of een radioactief apparaat?.
 
Het is van essentieel belang dat pacemakers, defibrillatoren en andere medische implantaten (inclusief radioactieve implantaten) worden verwijderd voordat de overledene wordt vervoerd naar het crematorium. Dergelijke apparaten kunnen ontploffen wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen, wat gevaarlijk kan zijn voor onze medewerkers en apparatuur. Bovendien zullen speciale herinneringen, zoals sieraden, tijdens het crematieproces worden vernietigd. Alles wat u wenst te behouden, moet worden verwijderd door de begrafenisondernemer voordat de kist wordt overgebracht naar het crematorium.  Er zal niet onder geen beding cremeren van een persoon die microscopisch kleine radioactieve behandeling heeft gekreg.

 

.18. Worden crematies individueel gedaan?
 
Ja, slechts één lichaam en kist wordt tegelijkertijd gecremeerd.

 

19. Wordt het lichaam blootgesteld aan een open vlam tijdens het crematieproces?
 
Ja, zodra de kist in de oven wordt geplaatst, wordt het lichaam blootgesteld aan directe hitte en vlammen.

 

20. Is balsemen noodzakelijk voor crematie?
 
Nee. In de meeste gevallen is balsemen uw keuze. Het kan afhankelijk zijn van factoren zoals tijd, gezondheid en religieuze overtuigingen. Balseming kan ook nodig zijn als het lichaam per vliegtuig of per trein wordt vervoerd, of vanwege de tijd voorafgaand aan de crematie.

 

21. Heb ik een uitvaartkist nodig? Zijn er speciale crematiekisten?.
 
Sommige beperkingen zijn van toepassing op crematiekisten. Metalen kisten kunnen niet worden gecremeerd. Crematiekisten mogen ook niet worden gemaakt van of bevatten niet-brandbare of gevaarlijke materialen zoals: glazen voorwerpen, chloorhoudende kunststof of met vezels versterkte kunststof. Afgezien van deze beperkingen, is het type kist die wordt geselecteerd echt een persoonlijke beslissing. Kisten zijn verkrijgbaar in een breed scala van materialen, variërend van eenvoudig en met stof beklede kisten tot handgemaakte eiken, esdoorn, kersen of mahoniehouten kisten. Ja. In geen geval wordt de uitvaartkist geopend door het personeel van het crematorium. Voorafgaand aan de crematie worden metalen kisthandvatten en andere externe metalen kistfittingen door het crematorium verwijderd om schade aan het apparatuur te voorkomen en gerecycleerd met toestemming van de aanvrager voor crematie.

 

22. Kunnen persoonlijke voorwerpen met de overledene in de kist worden geplaatst?
 
Ja, het verstrekken van deze items vormt geen gezondheids- en / of veiligheidsrisico tijdens crematie en bestaat uit materialen die veilig zijn voor het milieu. Houd er rekening mee dat persoonlijke spullen niet meer kunnen worden hersteld na de crematie. In veel gevallen kiezen families ervoor om sieraden of andere kleine items in de urn te plaatsen met de gecremeerde resten nadat de crematie voltooid is. De extreme temperatuur die tijdens de crematie is bereikt, vernietigt sieraden en maakt ze onherstelbaar. Als u sieraden wilt behouden, raden we aan deze te verwijderen voordat de uitvaartkist wordt overgebracht naar het crematoriumoven.

 

23. Kan ik getuige zijn van het crematieproces?
 
Absoluut. Sommige religies hebben het zelfs nodig als onderdeel van hun ritueel. U kunt van tevoren regelingen treffen met onze personeel om te zien hoe de kist in de oven wordt geplaatst.

 

24. Hoe weet ik dat ik de gecremeerde resten van mijn geliefde terug zal krijgen? 
 
Tijdens het crematieproces gebruikt crematoriums een metalen identificatielabel met een uniek nummeringssysteem om een ​​juiste identificatie te garanderen. Deze tag wordt toegewezen aan de menselijke resten met kist wanneer ze worden afgeleverd bij het crematiecentrum en bevat de naam en een identificatienummer die uniek is voor de overledene.

 

25. Hoe zien crematie-resten er uit?
 
As van een gemiddelde volwassene weegt tussen de 2 en 4 kilogram en is meestal grijs van kleur en ziet uit als grof zand na verwerking.

 

.26. Hoe snel na de crematie zijn de resten klaar?
 
Over het algemeen wordt de as vrijgegeven binnen 48 uur na de datum waarop de uitvaartkist in het crematorium is ontvangen. Afhankelijk van de omstandigheden kan het mogelijk zijn om het proces via de officier van justitie.

 

27. Hoe snel moet ik beslissen wat ik met de gecremeerde resten moet doen?
 
Gecremeerde resten bewaren voor een periode van maximaal één maand vanaf de crematie om u in staat te stellen een definitieve beslissing te nemen. Als na een jaar de gecremeerde resten niet zijn opgeëist, begraven we de resten in een gemeenschappelijk graf op een van de begraafplaatsen. Vanwege de bodemgesteldheid zijn gecremeerde resten die in een gemeenschappelijk graf zijn begraven mogelijk in de toekomst niet meer te achterhalen.

 

28. Is crematie goedkoper dan een standaard begraving in de grond? 
 
Ja, hoewel de basisvergoeding voor het uitvoeren van een crematie lager is dan de kosten voor het voorbereiden van een graf op een begraving, zijn de totale kosten voor beide diensten afhankelijk van een aantal factoren, zoals of een bezoeken en / of begrafenisdienst wordt gehouden, het type kist, graf, nis, urn en herdenking.

 

29. Kan ik gecremeerde overblijfselen (as) vervoeren?
 
Ja, gecremeerde overblijfselen (as) kunnen worden vervoerd met de hand naar een andere bestemming. Als u de overblijfselen in een vliegtuig neemt, moet de urn door de röntgenfoto gaan om toegestaan te worden als handhaving voorbij het controlepunt. Vanwege verschillen in dikte, vorm en materiaal zijn sommige urnen van plastic, karton en textiel, de kans om de beveiligingscontrole te wissen, terwijl metalen, graniet en keramische minder waarschijnlijk worden toegestaan. Onderzoek officieren mogen de urn niet openen, noch zullen ze de inhoud inspecteren als u deze opent. Sommige luchtvaartmaatschappijen laten gecremeerde resten van ingecheckte bagage niet toe. Neem daarom eerst contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor informatie over mogelijke beperkingen. Het is raadzaam om de overlijdens akte bij u te hebben. En via de ambassade van de desbetreffende land een aanvraag doen om het te vervoeren.