Menu  Menu

Een waardige & respectvolle crematie hoeft niet veel te kosten!

Wat is Crematie

Er zijn grotten verschillen tussen begraven of cremeren De keuze voor het begraven of cremeren ligt vaak op emotioneel of religieus gebied. Ook hier spelen vaak de familiaire tradities een belangrijke rol. Het blijft natuurlijk altijd een persoonlijke keuze en als u van te voren de keuze aan de omgeving kenbaar maakt, is dat prettig voor de nabestaanden bij een plotseling overlijden.Tegenwoordig kiezen iets meer mensen voor cremeren dan voor begraven.Zo zijn de kosten van een crematie doorgaans lager dan die van een begrafenis.

Begraven

Als u kiest voor begraven houdt dat in dat u op een begraafplaats naar uw laatste rustplek wordt gebracht. Een graf wordt vaak voor 20 jaar gekocht en kan voor de nabestaanden een fijne en omdat ze een duidelijke plek hebben waar ze deze kunnen herdenken.
De laatste jaren zijn er op grotere begraafplaatsen steeds meer hofjes, waar u in alle rust kunt zitten. Veel begraafplaatsen hebben de mogelijkheid om een graf van te voren te reserveren.

Bij begraven moet u echter met een aantal aspecten rekening houden. Zo zijn er kosten verbonden aan het huren en onderhouden van het graf en aan de aanschaf van een grafmonument.U krijgt ruim van te voren een melding over eventuele verlenging van het grafrecht.

Cremeren

Cremeren gebeurt meestal direct na de uitvaartdienst. De familie mag aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de oven. Dit kan helpen bij de verwerking van het verlies. De verbranding duurt ongeveer 1.5 uur. De as wordt opgevangen en in een urn bewaard. Na het cremeren wordt de as 30 dagen in het crematorium bewaard waarna deze wordt overhandigd aan de familie.
Er zijn verschillende mogelijkheden.Sommigen kiezen ervoor de urn thuis te bewaren. Anderen laten de as verstrooien op de strooivelden van het crematorium. Ook verstrooiing boven land of zee is mogelijk, vanaf een boot, uit een vliegtuig of via ballonnen.. Zo kunt u de as bewaren in een speciaal ontworpen urn maar ook is het mogelijk de as uit te strooien op een voor uzelf of voor de overledene belangrijke plek. Het is zelfs mogelijk de as te begraven. Er zijn op bijna alle begraafplaatsen speciale urnmuren/-graven. Dat houdt in dat na de crematie de urn wordt bijgezet in de urnmuur of –graf. Ook kan de urn bijgezet worden bij een reeds begraven familielid, vriend of vriendin. 


Wij adviseren u ook graag over de diverse mogelijkheden ter nagedachtenis. Zo zijn sierurnen, gedenkplaten en beelden mogelijk, maar ook glasobjecten en gedenksieraden.

Algemene redenen waarom mensen voor een crematie kiezen

1. Kosten

Een crematie kost over het algemeen 50% minder dan een traditionele begrafenis in het algemeen. Een crematie vereist geen graf of grafsteen. Veel mensen slaan balseming over en crematie urnen zijn over het algemeen goedkoper dan uitvaartkisten, enzovoort.

2. Eenvoud

Crematie kan de behoefte van een grondiger begraafceremonie met betrekking tot uitvaartkist, bezichtigingen, enz. wegnemen. Een urn is kleiner en daarom veel gemakkelijker te hanteren dan een grote kist.

3. Flexibiliteit

Een urn is veel kleiner dan een kist en daarom heel gemakkelijk te vervoeren en kan thuis bewaard worden. Crematie bevrijdt ook het tijdsbestek, zodat u de overblijfselen voor onbepaalde tijd vast kunt houden totdat u en uw familie een begrafenis, verstrooiing of een andere methode voor de resten regelen.

4. Milieubewust

Traditionele begrafenis neemt ruimte op in de aarde en omvat vaak zware doses chemicaliën (wanneer het lichaam gebalsemd wordt). Crematie eist zijn tol van koolstofemissies, maar naarmate het apparatuur en de technologie verbeteren, neemt de impact op het milieu af. Er is wat discussie, maar over het algemeen wordt crematie als meer "groen" en milieuvriendelijk beschouwd.

5. Minder traditie, persoonlijker

Hoewel familie- en religieuze tradities nog steeds erg belangrijk zijn voor mensen, is er een algemene trend weg van de traditionele traditie omwille van de traditie. In plaats daarvan geven families er de voorkeur aan om het individu op een unieke en persoonlijke manier te herdenken. Crematie biedt de geliefden de flexibiliteit om een volledig nieuw soort gedenkteken en symbolen te ontwerpen. Het verspreiden van as is een populaire keuze, en dit kan op talloze manieren worden gedaan: op zee, in uw achtertuin, vanuit een helikopter, geplant als een herdenkingsboom, enzovoort.

Klik hier voor meeste gevraagde vragen over crematie

Crematie Specialist, Surinaamse Crematie, goedkoop crematie, Hindoestaanse Crematie, Hindoe Crematie, Multiculturele Crematie, Snel en direct 750 euro cr